Το Οινοποιείο - Οι Άνθρωποί Μας

Το Οινοποιείο

Το Οινοποιείο Αναστασία Φράγκου είναι ένα λιτό τύπου "wine garage" οινοποιείο, στους χώρους του οποίου διασταυρώνεται η παράδοση με το σύγχρονο εξοπλισμό, με σκοπό την προστασία των αυθεντικών χαρακτηριστικών των σταφυλιών που φιλοξενεί και την ανάδειξή τους σε πρωταγωνιστές ευχαρίστησης στο τραπέζι. Ακριβώς πίσω από το οινοποιείο βρίσκεται και ιδιόκτητος αμπελώνας της Ραφήνας.

Καρδιά του οινοποιείου, είναι η μικρή φιλόξενη αίθουσα υποδοχής, που λειτουργεί ως τόπος γευστικών δοκιμών, πωλητήριο, αλλά και ως εκθετήριο των διακρίσεων και των οικογενειακών αναμνήσεων με οινικές αποτυπώσεις μιας "άλλης" ξεχασμένης Μεσογαίας.

Η συνολική παραγωγή ανέρχεται περίπου σε 40.000 φιάλες.

Το Οινοποιείο Αναστασία Φράγκου βρίσκεται στη Ραφήνα, στο 6ο χλμ της Λεωφόρου Μαραθώνος, (ύψος Νέου Βουτζά) σε απόσταση μόλις 1,5 χλμ από τη θάλασσα.

Σημείο στρατηγικό που «αγγίζει» την ιστορία μας, αφού είναι τοποθετημένο πάνω στην «καρδιά» του Κλασσικού Μαραθωνίου Δρόμου Αθήνας (18 χλμ από την αφετηρία). Της κλασικής, της αυθεντικής διαδρομής, από το πεδίο μάχης του Μαραθώνα μέχρι την Αθήνα, που η σημαντικότητα της παρέμενε και παραμένει αναλλοίωτη στα χρόνια.

Οι Άνθρωποί μας

Η Αναστασία Φράγκου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σπάτα, μέσα σε οικογένεια αμιγώς αμπελουργική, με τη ζωή της να είναι γεμάτη από εικόνες αμπελώνων, τρύγου, αρωμάτων του μούστου και του κρασιού, αφού το σταφύλι ήταν η κύρια πηγή εισοδήματος της οικογένειας της. Μέσα στις παιδικές της εικόνες, παραμένουν έντονα χαραγμένες και οι εικόνες της διαπραγμάτευσης των τιμών του σταφυλιού, μιας και ο παππούς της Αναστάσιος Φράγκος, συχνά την έπαιρνε μαζί του στις επαφές του για τη πώληση μούστου και κρασιού σε ιδιοκτήτες των οινοπωλείων της εποχής εκείνης και των παραδοσιακών ταβερνών με τα βαρέλια.

Μεγαλώνοντας σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και ενώ αρχικά ξεκίνησε την επαγγελματική καριέρα βάσει του αντικειμένου των σπουδών της, ως στέλεχος σε οικονομικό τμήμα μεγάλης εμπορικής εταιρείας, η αγάπη της για το αμπέλι την έφερε ξανά πίσω. Από τότε αφοσιώθηκε στην ενασχόληση της με τη γη, μια ενασχόληση που την ενθουσίαζε και την ενθουσιάζει καθημερινά και όπως λέει η ίδια την "έκανε καλύτερο άνθρωπο!"

Παράλληλα, η Αναστασία Φράγκου αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ένωσης των οινοποιείων "WINES OF ATHENS" συμβάλλοντας ενεργά από την πρώτη στιγμή με έντονη συμμετοχή στις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του συνδέσμου, ενώ είναι ενεργό μέλος της Ένωσης Αμπελουργών Οινοποιών Ανατολικής Αττικής (ΕΝΟΑΑ).

Ο Διονύσης Φράγκος, γεννημένος και εκείνος μέσα σε αμπελουργική οικογένεια, ακολούθησε από την αρχή τα χνάρια της οικογένειας. Το αμπέλι ήταν πάντα προτεραιότητα στη ζωή του, γι' αυτό και η επαγγελματική αφοσίωση του στο κρασί ήταν το φυσικό επακόλουθο. Με σπουδές στη Γεωργική Σχολή Αναβρύτων, γρήγορα καθιερώθηκε ως ένας αξιόλογος αμπελουργός και οινοπαραγωγός.

«Στρατηγικοί Σύμμαχοι» στο έργο της Αναστασίας και του Διονύση, είναι τα δυο παιδιά τους, η Κωνσταντίνα και ο Γιάννης, που αποτελούν την έμπνευσή τους καθημερινά.