Ο Αμπελώνας - Οι Ποικιλίες Μας

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες, ανέρχονται στα 140 στρέμματα και βρίσκονται στις περιοχές της Ραφήνας, των Σπάτων και του Πικερμίου, με την καθεμία περιοχή να επικεντρώνεται, στην οινοποίηση διαφορετικών κρασιών, με σκοπό την καλλίτερη γευστική έκφραση της ποικιλίας, ανάλογα με το μικροκλίμα της τοποθεσίας του αμπελώνα.

Οι αμπελώνες των περιοχών Σπάτων και Ραφήνας, εστιάζουν αποκλειστικά στην καλλιέργεια της ποικιλίας Σαββατιανό και στην ετικέτα "Αβέρκιος" .

Συστηματικές πειραματικές οινοποιήσεις για την καλλίτερη έκφραση της ποικιλίας  Σαββατιανό και την ανάδειξη της σε κρασί "ναυαρχίδα", ανέδειξαν νικητή έναν ενιαίο αμπελώνα, 21 στρεμμάτων, που βρίσκεται στην τοποθεσία Βούλια της περιοχής Σπάτων. Στο συγκεκριμένο αμπελοτόπι της Βούλια, χτυπά πλέον δυνατά η καρδιά του οινοποιείου, μέσα από τη δημιουργία της μονοποικιλιακής ετικέτας "Σαββατιανό", μιας ετικέτας που συνεχώς προσθέτει στη φαρέτρα της διακρίσεις από διεθνείς διαγωνισμούς.

Στους αμπελώνες του Πικερμίου, δεσπόζει η καλλιέργεια των κόκκινων ποικιλιών Merlot, Syrah, Αγιωργίτικο, η γεύση των οποίων εκφράζεται στις ετικέτες "Αβέρκιος", "Άλυπος Οίνος" και "Roze". Στην ίδια περιοχή, καλλιεργείται και η λευκή ποικιλία Μαλαγουζιά που εκφράζει τη δυναμική της μέσα από την ετικέτα "Νέηλυς", ένα εμβληματικό κρασί που γίνεται το alter ego σε φήμη κρασί, δίπλα από το μονοποικιλιακό "Σαββατιανό". 

Ο αμπελώνας του Πικερμίου, αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται ο πιο «δροσερός αμπελώνας» της Μεσογαίας, καθώς το ευεργετικό αεράκι που κατεβαίνει από την Πεντέλη προσφέρει κύματα δροσιάς και προσδίδει περισσή προστασία στον αμπελώνα από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.

Κύριο χαρακτηριστικό στην καλλιέργεια των αμπελώνων του Οινοποιείου Αναστασία Φράγκου είναι η ελεγχόμενη στρεμματική απόδοση με σκοπό τη συγκομιδή καλύτερου ποιοτικά σταφυλιού και άριστου φρούτου, πλούσιο σε γευστικό και φαινολικό δυναμικό, με την ευγενική έκφραση των αρωματικών στοιχείων κάθε ποικιλίας ξεχωριστά.