ΝΕΗΛΥΣ

ΝΕΗΛΥΣ

Επεξήγηση του ονόματος «νέηλυς» = ό νεωστί ελθών, δηλαδή νεόφερτος

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚH ΣYΝΘΕΣΗ Μαλαγουζιά 100%
ΠΓΕ ΑΤΤΙΚHΣ, VOL 12,5%
ΠΕΡΙΟΧH Αμπελώνες Πικερμίου
ΟΙΝΟΠΟIΗΣΗ Προζυμωτική εκχύλιση σε ελεγχόμενο περιβάλλον, αλκοολική ζύμωση σε χαμηλές θερμοκρασίες.
ΓΕΥΣΤΙΚA ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚA Μάτι: Ξανθοκίτρινο χρώμα με ζωηρές πράσινες ανταύγειες.
  Μύτη: Ζωηρά αρώματα μακράς διάρκειας που θυμίζουν λευκοκίτρινα φρούτα όπως ροδάκινο, πράσινο μήλο, αχλάδι και γιασεμί με ντελικάτες νότες βοτάνων.
  Στόμα: Γεύση δροσερή, με ευχάριστο όγκο και ισορροπημένη οξύτητα που διανθίζεται από πικάντικες νότες με επίγευση μοσχολέμονου.
ΣΕΡΒIΡΕΤΑΙ Θερμοκρασία 8-10 °C, σε ποτήρι μεσαίου όγκου.
ΠΑΛΑIΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΛAΡΙ Aπολαμβάνεται φρέσκο
ΑΡΜΟΝIΑ ΣΤΟ ΠΙAΤΟ Πράσινες σαλάτες, χειμωνιάτικη σαλάτα λάχανου με μήλο, σαλάτα κρύων ζυμαρικών, κολοκυθοανθοί και ψητά λαχανικά, πουλερικά εμπλουτισμένα με λευκές σάλτσες, ριζότο και πάστα με ήπιες σάλτσες, θαλασσινά, γλώσσα ψητή και άπαχα ψάρια. Ιδανικό και ως απεριτίφ.
AWARDS 2011 Ασημένιο μετάλλιο: Concours Mondial de Bruxelles

2012 Χρυσό μετάλλιο: Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

2012 Χρυσό μετάλλιο: Concours Mondial de Bruxelles

2013 Ασημένιο μετάλλιο: Finger Lakes Wine Competition New York

2014 Χρυσό μετάλλιο: Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκη

2015 Ασημένιο Concours Mondial de Bruxelles 2015

2015 Commented στο Decanter Wine Awards 2015

2016 Ασημένιο μετάλλιο: Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης

2016 Silver Medal: Concours Mondial de Bruxelles 2016